Pse nje Britanik e ktheu Volkswagenin Passat te tij ne nje magazine me rrota?

Admin 0

 

 

Sa e ka shpejtësinë maksimale magazina juaj? Përgjigja normale e kësaj pyetje do të ishte dicka si ‘nuk lëviz,është e ngjitur në beton ne kopshtin tim’. Nje britanik ka për qëllim ta prishi industrinë e vjetër duke ndërtuar një që mund të vendosi record dhe është duke e bërë për një qëllim të mirë.

 

 

Kevin Nicks do të përpiqet të arrijë 100mph me magazinën e tij prej druri në Straightlines Wheelie and Top Speed që është në datat 19dhe 20 gusht në Angli.Ai është duke mbledhur para për bamirësi dhe ka mundësi që ta bëjë këtë sepse magazina e tij është e bazuar në një version të vjetër të Volkswagen Passat.

 

 

Magazina e tij është poltësisht e ligjshme në Mbretërinë e Bashkuar dhe fotot e poshtuara në Facebook tregojnë Nick duke i dhënë asaj që në 2015 atëherë kur e ka përfunduar.Ai është munduar të vendosi një rekord shpejtësie edhe në të kaluarën, por nuk e ka arritur kurrë shpejtësinë 100mph.Shpejtësia më e madhe që ka arritur është 99.766 mph.Vendosmëria e tij për t’ja arritur qëllimt e ka bërë atë të instalojë sistemin e bombulave me oksid nitric të ngjashëm me ato që përdoren tek makinat e shpejta.Ajo i jep nje shtytje motorrit V6 duke e bërë që të arrijë një shpejtësi prej 265 kuaj fuqi, e cila nuk është ndonjë gjë e madhe kur ke një peshë prej 5000 pound.Gjithsesi është më shpejtë se sa mendoni.

 

 

Nick shpjegon se problem më i madh i magazines së tij është aerodinamika. Arritja e të bërit njeriu i parë që arrin 100mph në një magazinë do të jetë një sfidë e vështirë nëqoftëse do të ketë erën përball.

 

 

 

This post is also available in: English