Rekord i shitjeve të makinave elektrike në Norvegji gjatë 2019-s

ardita 0

Shitja e makinave elektrike në Norvegji në vitin që lamë pas ka shënuar rritje të madhe.

Reuters raporton se numri i shitjes ka qenë 30.9 për qind më i lartë se më 2018.

Automjetet plotësisht elektrike përbënin 42.4 për qind të shitjeve në Norvegji vitin e kaluar, një rekord ky global, duke u rritur për 31.2 për qind më 2018 dhe vetëm 5.5 për qind më 2013, ka bërë të ditur Federata Rrugore Norvegjeze.