Restaurohet makina autonome e viteve 1950, Golden Sahara II

ardita 0

Paraqitja më e pabesueshme në panairin e makinave që u zhvillua në Gjenevë, nuk ishte një makinë e re dhe sigurisht që nuk do të jeni në gjendje t’a blini së shpejti.

Klairmont Kollections dhe Goodyear zbuluan Golden Sahara II,  një makinë e mahnitshme e bërë me porosi në vitet 1950 dhe 1960 me teknologji novatore. Modeli Golden Sahara II ishte vizion i Jim Street dhe legjendarit që merrej me krijimin e makinave të personalizuara, George Barris.

Frenimi i makinës u trajtohej nga një sistem elektronik primitiv që do të zbulonte pengesa në rrugën e automjetit dhe do të aplikonte frenat automatikisht. Makina mund të drejtohet edhe me anë të një telekomade dhe dyert hapen automatikisht. Kjo ishte një makinë me porosi e ndërtuar në vitet 1950 pa ndihmën e ndonjë prodhuesi të madh të makinave. Në ato ditë, montimi i një motori gjigand V8 në një model Ford Roadster ende konsiderohej si përparim i madh në botën e makinave.

Elementi vizual më dinamik i asaj makine është i njëjti që tërheq vëmendjen edhe sot si ajo e gjashtëdhjetë viteve më parë. Në vitin 1950, Goodyear krijoi Neothane, që është një gomë sintetike e tejdukshme. Pas u zhduk nga sytë e publikut për më shumë se gjysmën e një shekulli, Golden Sahara II është blerë nga Larry Kairmont dhe u restaurua si në lavdinë e saj të mëparshme. Tani është përsëri në qendër të vëmendjes, pas gjatë dekadave pas debutimit të saj.

 

This post is also available in: English