Risia më e re tashmë nga provinca British Columbia në Kanada!

liridona 0

Provinca kanadeze e British Columbia planifikon të ndalojë shitjet e makinave me emision zero deri në vitin 2040.

British Columbia është lloj i Kalifornisë së Kanadasë. Duke qënë se është shumë e ftohtë për party në plazh gjatë gjithë vitit, BC parapëlqen të marrë pjese ne gjera qe mbrojnë për gjëra të tilla si mjedisi. Kur Kombet e Bashkuara publikojnë raporte që thonë se ne të gjithë do të vdesim për 20 vjet nëse ne nuk fillojmë të ulim emisionet e karbonit dje, BC e dëgjon këtë gje. Dhe ndryshe nga shumica e vendeve në botë, në fakt merr masa.

Qeveria e PK njoftoi të martën se të gjitha shitjet e reja të automjeteve do të jenë zero deri në vitin 2040. Legjislacioni do të futet vitin e ardhshëm që ngadalë do të zvogeloj shitjet e automjeteve me motor me djegie të brendshme dhe nxit shitjen e energjisë elektrike.
Objektivat e shitjeve provinciale do të rriten nga 10% e automjeteve me emetim zero deri në 2025 deri në 30% deri në vitin 2030, dhe më në fund do të arrijnë 100% deri në vitin 2040.

Për të ndihmuar në arritjen e këtyre objektivave të shitjes, krahina do të rrisë ndjeshëm shpenzimet për stimujt për të ulur koston e automjeteve me emetim zero dhe për të zgjeruar rrjetin e stacioneve të ngarkimit me shpejtësi në krahinë, në 151 vende.

BC aktualisht ofron $ 5,000 në drejtim të kostos së një automjeti të ri elektrik, ndërsa qelizat e karburantit të hidrogjenit kanë të drejtë për një zbritje prej 6,000 $. Qeveria do të rrisë shpenzimet me 20 milionë dollarë (ose rreth 15 milionë dollarë amerikanë) për të përmirësuar këto ulje.