Rolls-Royce tashmë me zhvillime të reja për taksitë fluturuese!

liridona 0

Prodhuesi i motorit Rolls-Royce ka projektuar një sistem të forcës shtytëse për një taksi fluturuese, që thotë se ajo mund të ngrihet në qiell në fillim të dekadës së ardhshme.

Firma britanike tha se kishte hartuar plane për një automjet që mund të mbajë katër deri në pesë persona.


Automjeti mund të udhëtojë me shpejtësi deri në 402 km/h për rreth 804 km, tha ai.

Rolls i bashkohet një shumëllojshmërie të firmave të tjera në kërkimin për të zhvilluar automjete fluturuese.

Automjetet fluturuese kanë qenë prej kohësh pjesë e fantashkencës, por kompanitë e aviacionit dhe teknologjisë tani po punojnë për t’i bërë ato realitet.