Rritet kërkesa për makina elektrike në krizën e koronavirusit

ardita 0

Tregu evropian i makinave po rikuperohet ngadalë nga rënia e kërkesës e shkaktuar nga COVID-19. Dhe kërkesa për makina elektrike po rritet.

Tregu i Evropës i makinave po kthehet ngadalë në këmbët e tij, pasi shumë vende të BE-së liruan kufizimet e tyre për mbrojtjen kundër virusit korona në maj dhe prodhuesit e makinave u goditën shumë keq nga kjo pandemi. Shoqata e prodhuesve ACEA njoftoi të mërkurën në Bruksel, se shitja e makinave në maj kishte rënë jashtëzakonisht shumë.

Ngritja e ngadaltë

Ekspertët presin një rikuperim të mëtejshëm në qershor. Sidoqoftë, për shkak të rënies së taksës mbi vlerën e shtuar në Gjermani duke filluar nga korriku, shumë konsumatorë ka të ngjarë të presin dhe të shohin se çfarë po ndodh tutje.

Ndikimi i paketës ndihmëse ekonomike të qeverisë gjermane në industrinë e automjeteve është tashmë i menaxhueshëm, thotë Peter Fuss nga konsulenca e menaxhimit EY.

Industria e automjeteve aktualisht po fiton mjaft para nga veturat elektrike.

Tashmë kërkesa për makina elektrike po rritet sepse edhe çmimi i tyre është më i lirë dhe janë më miqësor me mjedisin.