Shikoni sa kilometra mund të përshkojë kjo makinë me një shishe Coca-Cola.

liridona 0

Nëse keni dëgjuar për makinat Lada, pjesë e markë Renault që nga viti 1970, ndoshta keni dëgjuar edhe se kjo makinë shquhet për disa eksperimente të çuditshme.

Një video e publikuar nga kanali në YouTube me emrin Garage54, bën një eksperiment me një makinë Lada. Shihni se sa mund të ecë kjo makinë me një shishe CocaCola.

Duke përdorur një Lada të vjetër, këto djemë rusë hodhën një shishe CocaCola në rezervën e karburantit. Më pas ndezën makinën për të parë se sa km mund të ecë kjo makinë në këto kushte.Makina përshkoi kilometrin e parë pa ndonjë problem. Gjithsesi, pasi arriti në kilometrin 1.7, motori i Lada filloi të veprojë.

Shoferi u përpoq që të shpëtojë makinën dhe të vazhdojë vozitjen, por pa dobi- makina u bllokua.

Duke qenë se nuk është projektuar për të përdorur CocaCola si lëndë djegëse, kaq mund të bëjë një Lada.

Siç pritej, filtri i vajit të Lada u përmbyt në CocaCola. Pas kësaj, djemtë u përpoqën që të risjellin në jetë Ladën duke ndërruar filtrën e vajit. A ja dolën të shpëtojnë makinën? Për më tepër ndiqni videon më sipër.