Shikoni si vidhet një BMW i tipit të fundit duke përdorur teknologji të lartë(video)

Mariglen 0

Kur shikojmë makinat e reja, një nga gjerat që jemi të bindur që kanë, është siguria sepse mendojmë që kjo makinë përmbanë teknoligjienë më të fundit. Kështu që është e pamundur që të vidhet. Por ajo çfarë nuk llogarisim është se ashtu sikur përparon teknolgjia në insustrin e makinave, përparon edhe në ”industrin e vjedhësve”.

Në pamjet e mëposhtme do shikoni filmimet e marra nga një kamer sigurie, ku dy persona në më pak se 50 sekonda, arrin të çkyçin dhe të ndezin një BMW e cila është e tipit të fundit. Kjo BMW ka një sistem hapje që quhet keyless entry(hyrje pa çelësa) që do të thotë që makina hapet dhe ndizet thjeshtë duke qenë çelësi afër makinës.

Për të kuptuar më mire se çfarë po ndodh, ai që mbanë një si tip çante në dorë, mundohet të fuqizojë sinjalin e çelësit të zotëruesit të makinës i cili ndodhet brenda shtëpisë. Kurse përsoni tjeter që është afer derës së makinës ka një transmetues që merr valet nga çanta dhe i dergon tek makina. Si rrjedhojë makina mendo që çelësi origjinal është pranë saj kështu që jep akses në çdo funksion të saj.

Me pakë fjalë, teknologjia e lartë mund teknologjinë më të lartë.

This post is also available in: English