Shtegtarët primitivë/ Këto janë makinat që hapën rrugën për pasardhësit e tyre elektrikë.Foto

liridona 0

Çdo prodhues makinash, pavarësisht nga njohuria apo buxheti, ka një plan elektifikimi.

Nëse e keni ndjekur industrinë e automjeteve për një kohë të gjatë ju do të kujtoni se nuk është hera e parë që zyrtarët qeveritarë kanë inkurajuar zhvillimin e makinave me bateri.

Europa dhe Amerika e Veriut përjetuan të dyja një rigjallërim mjaft të fortë të makinave elektrike në fund të viteve 1980 që arriti kulmin gjatë viteve 1990.

Këtu janë disa nga makinat që dolën prej tij në të dy anët e oqeanit Atlantik:

1.Citroen AX (1994)

2.Volkswagen Golf III Citystromer (1993)

3.Fiat Cinquencento Elettra (1992)

 

4.Fiat Panda Elettra (1990)

5.Citroen C15 and C25 (1989)

6.Peugeot J5 (1989)

7.Volkswagen Golf II Citystromer (1985)

8.Renault Express (1985)

9.Fiat X1/23