SpeedKore i jep Dodge Demon 1,400 kuaj fuqi dhe një trup të përbërë vetëm nga fibra karboni! I mrekullueshëm! (Video)

liridona 0

Fibrat e karbonit të SpeedKore, Dodge Demon kanë 1,400 kuaj fuqi dhe ska nevojë të themi se është super e fuqishme.

Ka një arsye pse shumica e super makinave evropiane janë bërë pothuajse krejtësisht me fibra karboni: është materiali më i fortë dhe më i lehtë që ju mund të modifikoni në një makinë. Forca ndihmon në parandalimin e rrotullimit në manovra ekstreme, ndërsa lehtësia ndihmon në arritjen e shpejtësisë ekstreme. Nëse doni të ecni shpejt, përdorni fibër karboni.

Shumica e makinave amerikanë nuk përdorin fibra karboni. Fibra e karbonit është shumë e shtrenjtë, dhe makinat e muskujve janë bërë për të gjithë dhe jo vetëm për miliarderët. Por disa njerëz thjesht duan estetikën e makinave të muskujve aq shumë sa duhet të marrin një nga materialet më të mira të mundshme.

Një nga këto makina është SpeedKore.Ky prodhues i bazuar në Wisconsin dhe merr pjesë në makina amerikane si Mustang dhe Hellcat, heq trupat e tyre të mërzitshëm prej çeliku / alumini dhe zëvendëson të gjitha me fibra karboni.
Krijimi i tyre i fundit është Demonia e Dodge SpeedKore, dhe siç do të prisni nga mbretërit e fibrave të karbonit, i gjithë trupi është zëvendësuar nga karboni.
Për më tepër, SpeedKore hoqi kompresorin e vjetër 2.7-L që Dodge i dha dhe zëvendësoi atë me një palë turbochargers.

 

This post is also available in: English