Studimi/Mund të përgjysmojmë vdekjet në rrugë, duke bërë këto gjëra të thjeshta

armir 0

Kjo është e barabartë me gati 20,000 jetë. Çdo vit.

Sipas të dhënave të Këshillit Kombëtar të Sigurisë, 38.800 njerëz humbën jetën në përplasjet e makinave në Shtetet e Bashkuara në vitin 2019. Dhe ndërsa kjo shifër përfaqëson të tretin vit radhazi me një rënie të vdekjeve në rrugë në vend, është një shifër akoma jashtëzakonisht e madhe.

Një studim i ri gjithëpërfshirës nga Consumer Reports zbulon se ne fakt mund të shkurtojmë vdekjet vjetore të rrugës përgjysmë nëse zbatojmë teknologjitë ekzistuese moderne të sigurisë në të gjitha automjetet e reja. Ta themi thjesht, nëse standardet e industrisë për pajisjet e sigurisë në të gjitha mënyrat dhe modelet kërkojnë disa nga sistemet më të fundit të sigurisë, gati 20,000 njerëz mund të shpëtohen çdo vit, transmeton Telegrafi.

“Në vend që të sigurojnë siguri për të gjithë, prodhuesit e automjeteve u japin barrë njerëzve që të hulumtojnë, kuptojnë dhe shpesh paguajnë ekstra për tiparet e shpëtimit të makinave”, komenton William Wallace, menaxher i politikës së sigurisë në Consumer Reports. “Duhen dekada që teknologjia e sigurisë të vijë me standarde në të gjitha makinat e reja. Krijuesit e politikave duhet të zgjedhin një rrugë të ndryshme – një rrugë që do të shpëtojë jetën tani”.

Gjetjet e CR vlerësojnë se rreth 11.800 jetë njerëzish mund të shpëtohen çdo vit nëse frenimi automatik i urgjencës, paralajmërimi i ndërrimit të korsisë, ishin standarde për të gjitha makinat e reja të shitura në Amerikë. Për më tepër, midis 3,700 dhe 7,400 jetë mund të shpëtohen nëse të gjitha automjetet e reja kanë teknologjinë e parandalimit të makinës si standard, ndërsa më tej të paktën 1.300 jetë mund të shpëtohen nëse industria miraton teknologji komunikimi automjeti në automjet.

Sipas analizës së Raporteve të Konsumatorit, nëse kombinojmë të gjitha teknologjitë ekzistuese dhe i zbatojmë ato në makina të reja, kjo do të shpëtonte diku midis 16.800 dhe 20.500 jetë. Çdo vit. Teknologjia është atje dhe në thelb çdo prodhues e ka atë, ne vetëm duhet të bëjmë rregulla më të mira dhe të kërkojmë që këto teknologji të jenë standarde për të gjitha makinat.