Super makina e ardhshme e Koenigsegg do të ketë një motor të fuqishëm!

liridona 0

Që nga koha kur ishte fëmijë, Christian von Koenigsegg, i frymëzuar nga një film i një riparuesi të biçikletave, ndërtoi një makinë nga e para, ai gjithmonë donte të krijonte automjete përbindësh që mund të godisnin dyert e çdo automjeti në një korsi ngjitur.

E pra, suedezi i shpejtë e ka bërë atë përsëri, duke përfituar nga ajo që mund të jetë pasuesi më i madh i arsenalit të tij luksoz nga Agera RS në Regera, sipas Driving. Dyqani i tij i teknologjisë së lartë ka zbuluar atë që thuhet se është makina më e shpejtë e linjave të asamblesë në botë, duke tejkaluar 277.9 milje në orë.


Ka ende shumë heshtje për informacionet më të fundit të Koenigsegg, duke përfshirë edhe emrin. Zyrtarisht, ajo nuk është pagëzuar me një emer, edhe pse inxhinierët e mbanin duke e referuar atë tek Ragnarok ndërsa ishte në prodhim. Ajo që dihet është se vetëm 125 modele do të largohen nga fabrika, por secila prej tyre do të ketë një çmim më të lartë prej më shumë se 2 milionë dollarë.
Ka një motor twin turbo V8 me 1,440 kuaj fuqi dhe një “zemërim” të zjarrtë të 9,000 rpm të gjeneruara brenda saj. Është interesante, me gjithë këtë fuqi, makina thuhet se peshon vetëm pak më shumë se 1.3 ton.

Ka spekulime se gjithashtu mund të jetë në dispozicion si hibrid.