Super makina e Formula E! Audi A3

liridona 0

Flitet shumë për “transferimin” e teknologjisë nga disiplina “gara” në makinë mesatare familjare.
Ky koncept Schaeffler 4ePerformance është një “transferim”, më shumë se një “vjedhje-gjithçka-nga-motorsport-and-run-for-the-hills”.

Koncepti përdor katër motorë elektrikë nga sezoni i Schaefflerit, dy makina Formula E (FE01 fituese e kampionatit), secili motor që prodhon 220kW dhe të lidhur drejtpërdrejt me goma individuale nëpërmjet një njësie garash. Që do të thotë 880kW, ose, siç tregon Schaeffler me kujdes, afërsisht 1,184 kuaj fuqi. Ky është një numër i madh.
Ka gjithashtu një sprint 0-124 m/ore i cili shihet në më pak se shtatë sekonda.


Gjithçka është paketuar brenda “trupit çeliku të një automjeti të prodhimit të vëllimit të lartë”, që duket sikur një veturë Audi A3 – Audi mori funksionin Schaeffler nga Formula E nga fillimi i këtij sezoni. Ideja u konceptua vitin e kaluar nga drejtuesi i Formula E, Lucas di Grassi dhe CEO i Schaeffler Peter Gutzmer, në një përpjekje për të zbuluar se si Formula E racing mund të punojë në prodhimin e rregullt të volumit.

Punon shumë mirë, nëse na pyet. “Ky automjet është një laborator testimi në rrota, në sajë të mundësive të saj të lira të shkallëzimit për fuqinë e makinës”, shpjegon projekti i veçantë i Schaeffler, drejtori i motorsports Simon Opel. “Ne aktualisht po testojmë dhe zhvillojmë sistemin tonë të kontrollit të dinamikës së vozitjes, i cili bazohet në modelimin e automjeteve dhe modelimit të gomave”, shtoi ai.

This post is also available in: English