SYMBIOZ është një nga makinat autonome më të avancuara të krijuara nga Renault

armir 0

Njihuni me makinën Symbioz të krjuar nga Renault.
Kjo makinë është një nga makinat vetë-drejtuese më të avancuara ndonjëherë. Ky koncept ka arritur “nivelin e 4-rt të autonomisë”, që do të thotë ka disa tipare impresionuese.

Mund ti ndryshojë vetë korsitë, mund ta rregullojë shpejtësinë vetë në bazë të trafikut dhe limitit të shpejtësisë dhe të gjitha këto pa u shqetësuar fare shoferi apo të prekë timonin.

Gjithashtu kjo makinë ka një koleksion argëtimesh brenda saj që përfshijnë një VR dhe “video streaming”. Symbioz përdor sensorë dhe kamera në vend të pasqyrave.

Makina akoma nuk është legale pasi niveli i 4-rt i autonomisë akoma nuk përshtatet, por marka Renault shpreson që kjo gjë të ndryshojë 5 vitet e ardhshme.

This post is also available in: English