Tashmë Bentley ka një libër kushtuar tërësisht saj!

liridona 0

Bentley dhe Ferrari normalisht konkurrojnë për vëmendjen dhe paratë e fituara normalisht. Bentley feston 100 vjetorin e tij duke zhytur në të kaluarën, duke shqyrtuar të tashmen dhe duke eksploruar të ardhmen.

Opus, botuesi i librit, vë në dukje se ka marrë informacione te shumta nga inxhinierë, dizajnerë dhe vendim-marrës të nivelit të lartë të Bentley, për të treguar historinë e markës në mënyrën më të plotë dhe të saktë. Libri rrjedhimisht nxjerr në pah pjesën e historisë së Bentley-t që shumë tashmë e njohin, si tri fitoret e Le Mans të Woolf Barnato-s, duke gërmuar thellë në disa nga aspektet më të errët të së kaluarës së saj. Mbi gjysma e fotove në libër nuk janë parë më parë, sipas departamentit të arkivave të kompanisë.
Bentley bën disa nga makinat më të rënda në treg; Mulsanne peshon gati 6,000 paund në konfigurimin e saj,Flying Spur rreth 5,500 paund me një motor W12. Tani, firma britanike bën edhe një nga librat më të rëndë. Kondensimi i 100 vjetëve të historisë në një copë letre ishte shumë e ndërlikuar për Opusin.

Ndërsa Bentley ndërton kryesisht modele mono-spec, libri i tij do të jetë i disponueshëm në atë që mund të përshkruhet me saktësi si tre nivele vellimesh. Variante Mulliner dhe Centenary do të jenë libra me libra të kufizuar me faqe që masin deri në shtatë inç katror. Disa nga dosjet shtrihen 78 centimetra të gjera, një figurë që i bën ata pothuajse po aq të gjerë sa një Bentayga (foto). Bentley gjithashtu do të ofrojë një botim me vellim më të vogël dhe më të përballueshëm me emrin Crewe, i cili është emëruar pas qytetit britanik ku është vendosur selia e Bentley.

Dërgesat per konsumatorët do të fillojnë në fillim të vitit 2019.Bentley nuk ka njoftuar çmimet ose ka zbuluar sa kopje të librit që do të printojë.Nje nga librat nga Ferrari shkon deri në 30.000 dollarë.

This post is also available in: English