Tashmë kjo makinë do të karikohet me panele diellore!

liridona 0

Si një tjetër koncept evropian futuristik, fillimi i gjermanëve Sono Motors ka krijuar Sion – një supermini elektrike prej 16,000 € që është e mbuluar me panele diellore.

Për shkak të çmimit të paneleve diellore, CEO Ja dhe bashkëthemeluesi Laurin Hahn thotë se 330 qelizat diellore të integruara janë me sa duket më të lira se të pikturosh.

Nën kushtet “e duhura” – dmth. Jo në Angli – panelet diellore mund të gjenerojnë energji të mjaftueshme për të mbuluar një shtesë prej 30 km në krye të nivelit të ngarkesës standarde të baterisë prej 250 km.Gjate kohes që jepni makinës ajo karikohet për shkak të paneleve diellore.

Eshtë e paisur me një bateri 109 kuaj fuqi.


E mbushur me shumë pajisje, teknologjia biSono ju lejon të bëni pagesë nga vetë makina, si për laptopë, tharëse, fshesë me korrent.

This post is also available in: English