A do të jetë me vërtet kaq e shpejt McLaren BP23 e re?

liridona 0

McLaren BP23 do të jetë McLaren më i shpejtë që keni parë ndonjëherë. Woking ka konfirmuar tashmë se makina e ardhshme e serisë së Ultimate Series do të ketë një shpejtësi maksimale prej të paktën 243mph, duke tejkaluar maksimumin e arritur nga F1 në vitin 1998.

Megjithatë, ajo nuk do të përfshihet në luftën me shpejtësi të lartë që po zhvillohet aktualisht nga Bugatti, Koenigsegg dhe Hennessey. “Cështja kryesore nuk është shpejtësia maksimale absolute ,” thotë McLaren CEO Mike Flewitt, “por do të jetë shumë, shumë, shumë, shumë i shpejtë, deri tani makina më e shpejtë që McLaren ka bërë ndonjëherë. Përtej kësaj, ne duam të shesim një makinë që mund të bëjë atë që mund të bëjë drejtpërdrejt nga showroom. Nëse do të kishte një sërë gomash që mund të bënin 300mph, do të ishin të tmerrshme për t’u përdorur. Ajo që nuk do të bëjë është që të caktohet çdo kohë e xhiro, sepse nuk ka një forcë shtytëse “.

BP23 (është për Bepoke Prototype dy, tre sedilje), do të zbulohet para fundit të vitit. McLaren ka thënë se do të ndërtohen vetëm 106 makina qendrore të pozicionit të dhenies se makines (numri i njëjtë si F1 origjinale), por detajet e mëtejshme janë më të vështira për tu shpjeguar.

McLaren ende nuk ka bërë deklarata mbi fuqinë apo motorin, por Flewitt e bëri – ndoshta pa dashje – zbuloi se do të përdorë turbinën binjake V8. “Ka mjaft zhvillim në V8. Do të jetë me ne në mes të viteve 2020. Fuqia më e ulët është rreth 430 në GT4 dhe kemi bërë 1000bhp me hibridizim në GTR P1. Nuk më lejohet të ju tregoj se çfarë BP23 do të jetë, por ka një sasi mjaftë te madhe të shtrirjes në atë motor “.

Ne e dimë se do të hyjë në prodhim në fund të vitit të ardhshëm, dhe do të mbajë një emër sesa një numër. Duke pasur parasysh se është shtylla e dytë e Serive Ultimate së bashku me Senna-n të orientuar në rrugë, kjo vështirë se është një surprizë. P2 dhe F2 janë jashtë axhendës.

“Një nga gjërat zbavitëse për serinë Ultimate,” vazhdon Flewitt, Ky është një makinë që doni të drejtoni 800 milje në ditë. Është e rehatshme, e relaksuar dhe fenomenale e shpejtë “.

Pra, ku do të shkojë McLaren për të testuar këtë shpejtësi të madhe? Ata nuk mund të përdorin pistën testuale të VW-së Ehra-Lessien ashtu siç bënë për F1, pasi tani është terreni i Bugattit.Andy Palmer, drejtor i linjës së automjeteve për Serinë Ultimate. “Natyrisht që ka rrugë, si ajo e përdorur nga Koenigsegg. Bonneville mund të jetë e mundur, por nuk është një sipërfaqe e madhe dhe ne duam të testojmë këtë makinë në asfalt. Gjithçka që mund të them është se po vlerësojmë disa vende. ”

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”McLaren”]

Lini një Përgjigje