Tesla po ecën mirë por mban vëndin e dytë në Europë për shitjen e makinave, ja cila markë ka vendin e parë

armir 0

Makina elektrike më e shitur në gjysmën e parë të vitit 2020 vjen nga Franca.

Kriza aktuale në të cilën industria e makinave u gjend pas shpërthimit të pandemisë nuk e goditi shumë Teslën.

Kështu, në tremujorin e dytë të vitit 2020, ky prodhues amerikan i veturave elektrike dërgoi mbi 90,000 makina në të gjithë botën, të cilat tejkaluan të gjitha pritjet.

Sidoqoftë, Tesla nuk arriti të merrte titullin e makinës elektrike më të shitur në Evropë në gjysmën e parë të vitit 2020. Ajo shkoi për kompaninë franceze Renault, modeli elektrik i së cilës Zoe arriti në adresat e 37.540 klientëve në tregun Evropian në periudhën janar-qershor .

Vetëm në qershor, u dorëzuan mbi 11,000 kopje të këtij automjeti elektrik, i cili është në klasën Clio.

Renault ka një motor elektrik 136 kuaj fuqi dhe 245 Nm, ndërsa kapaciteti i baterisë është rritur në 52 kWh. Kjo është e mjaftueshme që makina të drejtojë deri në 395 km (sipas ciklit WLTP) para se të ndalet për të rimbushur bateritë e saj.

Motori i ri lejon që Zoe të përshpejtojë nga 0-100 km / orë në 10 sekonda, ndërsa shpejtësia e lartë është e kufizuar në 140 km / orë.