Top 10 makinat e Enzo Ferrari

armir 0

Enzo Ferrari vdiq në 14 Gusht 1988 në moshën 90 vjeçare dhe 30 vite më vonë trashëgimia e tij jeton akoma. Marka Ferrari është ajo që është që është sot falë dorës së hekurt së Enzos, i cili e shpalli që marka italiane gjithmonë do të ishte më e rëndësishme se çdo person brenda saj.

Ky mentalitet u vu në dukje nga drejtuesit e makinave të pakënaqur të Grand Prix si diktatoriale, por nuk mund të mohohet që metodat e Enzos prodhuan rezultate si në rrugë po ashtu në pistë. Le ti hedhim një sy top 10 makinave më të dalluara të Enzo Ferrarit.

  1. Alfa Romeo P3
  2. Auto Avio Construzioni 815
  3. Ferrai 125 S
  4. Ferrari 250 Series
  5. Ferrari 156 Shark Nose
  6. Dino
  7. Ferrari 356 GTB/4
  8. Ferrari 365 GT4 BB
  9. Ferrari 312 T
  10. Ferrari F40

This post is also available in: English