Top 10 SUV-të më të shitur në botë

ardita 0

 

Në gjysmën e parë të këtij viti 4.1% më pak SUV janë shitur në të gjithë botën sesa në të njëjtën periudhë të vitit 2018, ku prodhuesit japonezë janë më të kërkuarit.

SUV-i më i shitur në gjashtë muajt e parë të këtij viti ishte Toyota RAV4 me 441,581 njësi të dërguar, me 8.4%, raportoi fok2move.com.

Në vendin e dytë ishte Honda CR-V, e cila arriti në adresat e 381.464 klientëve (+ 15.5%), ndërsa e treta Volkswagen Tiguan me 370.694 automjete të shitura (-10.7%).

Pasojnë brendet koreane – Hyundai Tucson (255.048; -10.3%) dhe Kia Sportage (243,448; + 1.8%).

Shikoni 10 SUV-të më të mira në gjysmën e parë të 2019:

Vlen të theksohet se fokusmm.com në raportin e saj ndau Nissan Rogue (9-të) dhe Nissan X-Trail (11-të), të cilat në thelb janë i njëjti model me shenja të ndryshme në tregjet e ndryshme botërore.

Për të përmbledhur rezultatet e shitjeve të dy automjeteve, Nissan Rogue / X-Trail do të renditej në vendin e tretë në listën më të shitur SUV për 2019.