Toyota ka tërhequr 1.7 milion automjete nga qarkullimi, ja pse!

liridona 0

Toyota ka tërhequr 1.7 milion automjete në një përpjekje të vazhdueshme për të zëvendësuar airbag-et me defekte potencialisht vdekjeprurëse.

Në tërheqjen më të madhe në historinë e automobilave, Toyota po sjell përsëri automjetet më të vjetra për të zëvendësuar airbagët e tyre të dëmtuar Takata-build.

Kjo gje ka ndikuar në markat e 12 prodhuesve të makinave, përfshirë BMW, Chrysler, Ford, Honda, Mazda dhe Toyota, me mbi 50 milionë airbags që duhet të zëvendësohen për të korrigjuar një problem potencialisht vdekjeprurës.

Fuqia që përdoret në Airbagët me burim të Takata Corporation ka lidhje me ekspozimin ndaj lagështisë së lartë dhe temperaturave, siç ndodh shpesh tek makina gjatë verës. Kur propellanti prishet, mund të shkaktojë që ajri të fryjë me shumë forcë,duke dërguar pjese metalike drejt në fytyrën e pasagjerit, “duke rritur rrezikun e lëndimit të rëndë ose vdekjes”.

Të paktën 16 vdekje i janë atribuuar drejtpërdrejt Airbag-it Takata.

Toyota ka kujtuar tashmë qindra mijëra automjete si rezultat i kësaj çështjeje dhe tani e kanë zgjeruar ne 1.7 milion automjete në mbarë botën, vetem me 1.3 milion duke u bazuar në Shtetet e Bashkuara.

Riparimi ndikon në një gamë të gjerë të automjeteve Toyota të prodhuara, duke përfshirë Toyota 4Runner (2010 deri 2016), Toyota Corolla (2010-2013), Toyota Matrix (2010-2013), Toyota Sienna (2011-2014), Lexus ES350 Lexus IS250 dhe 350 (2010 deri në vitin 2015), Lexus IS250 dhe 350 (2010-2013), Lexus IS-F (2010-2014), Lexus IS250C dhe 350C (2010 deri në vitin 2017).