Toyota vendos të heqi nga linja e saj automjete te caktuara! Ja pse!

liridona 0

CEO i Toyota USA thotë se kompania gjithmonë do të ketë makina si pjesë e formacioneve të tyre.

Në rast se nuk keni dëgjuar, kamionët janë të mëdhenj në Amerikën e sotme dhe çdokush mund të blejë një kamion të madh.

GM ka hequr tashmë disa makina nga radha e saj dhe Ford ka eliminuar makina nga flota e tyre tërësisht, përveç Mustang.

Megjithatë, Toyota nuk ka të bëjë me ndjekjen e trendit të prodhuesve më të mëdhenj të automobilave të Amerikës së Veriut. Duke folur në Detroit Economic Club të mërkurën, Lentz tha se beson se makinat janë gati për të dalë jashtë. Shitjet e përgjithshme të makinave ranë nën 30% muajin e kaluar, dhe Lentz nuk e sheh atë duke shkuar shumë më tepër se kaq. Rreth 4 milionë makina janë shitur çdo vit, dhe si të tilla, automjetet më të vogla si sedans kompaktë, nënkompaktë, të mesëm dhe me madhësi të plotë do të jenë gjithmonë pjesë e formacionit të Toyota-s. “Nuk ka asnjë mënyrë që unë do të largohem nga ajo , “Tha Lentz. “Ne gjithmonë do të kemi një paragjykim ndaj makinave të mëdha.” Sipas Associated Press, shitjet e përgjithshme të makinave pritet të ulen me 800,000 këtë vit krahasuar me vitin e kaluar, ndërsa shitjet e kamionëve dhe SUV pritet të rriten me afërsisht të njëjtin numër . Shitjet e mëdha të automjeteve kanë lulëzuar për shkak të një epoke të vazhdueshme të gazit të lirë i cili ka dhënë nxitje më pak ekonomike për njerëzit që të blejnë makina më të vogla, më efikase të karburantit.

Shitjet e makinave të Toyota-s janë ulur 12% këtë vit, ndërkohë që shitjet SUV dhe shitjet e makinave janë rritur me 8%. Edhe pse, Toyota do të mbajë flotën e saj të gatishmërisë së Corollas dhe Camrys,do e prezantojë veturën Supra sportive diku vitin tjetër. Sidoqoftë, Lentz tha më parë në nëntor se Toyota po vazhdon të shqyrtojë modelet “e dobëta”, kështu që ne mund të shohim automjete të caktuara zhduken nga linja e Toyota-s.