Varrezat e makinave në Dubai janë një parajsë

liridona 0

Sipas ligjit islamik në Emiratet e Bashkuara Arabe, vendasit por edhe të huajt rezidentë nuk mund të mos shlyejnë borxhet, sepse kjo gjykohet si aktivitet penal, edhe për afate të shkurtra.

Bugatti, Porche, Rolls Royce, por edhe një Ferrari Enco që vlen 1 milion euro. Nuk është lista e ëndrrave e çdo dashamirësi, por fatkeqësisht ajo që mund të gjesh në varrezat e makinave në Dubai.

Janë rreth 3000 mijë makina luksoze që çdo vit gjenden të braktisura në rrugët e emiratit arab.

Standardi i jetesës nuk justifikon diçka të tillë, por ligjet e Dubait po.

Sipas ligjit islamik në Emiratet e Bashkuara Arabe, vendasit por edhe të huajt rezidentë nuk mund të mos shlyejnë borxhet, sepse kjo gjykohet si aktivitet penal, edhe për afate të shkurtra.

Mungesa e pagesës së kartës së kreditit, ose të qerasë, mund të të dërgojnë direkt në burg. Ashtu si dhe këstet e makinës, sado luksoze ajo të jetë.

Kështu që qindra makina lihen thjesht në mëshirë të fatit, dhe këto foto tregojnë mirë situatën.