Video/Gomat të cilat ndryshojnë formë për t’ju përshtatur çdo lloj terreni

armir 0

Këto goma mund të shëndërron në formë trekëndëshi ndërsa mjeti është në lëvizje.
Kjo lloj teknologjie është quajtur ”Reconfigurable Wheel-Track(RWT) dhe është zhvilluar nga universitetet ‘Darpa’ dhe ‘Carnegie Mellon’ për ushtrinë Amerikane.

Për të ndryshuar formën nga rrethore në trekëndore, kërkohen vetëm 2 sekonda.
Këto lloj rrotash lejojnë që makinat ushtarake të lëvizin më me lehtësi në terrenet shumë të vështira për makinat normale.

Forma rrethore e rrotave është krijuar për sipërfaqet e vështira ndërsa kur kthehen në trekëndore janë më të përshtatshme për sipërfaqet e buta.