Video/Kjo paisje sfidon gravitetin duke ngjitur në mure shumë thjeshtë

armir 0

Ky rrobot i vogë mund të ngjisë muret.
Është quajtur Vertigo dhe është projektuar nga skuadra e kërkimit të Disney në Zyrich.

Rroboti mun të ngjisë lloj lloj muresh dhe në mënyrë automatike mund të transformohet nga një mjet që rri në tokë të sheshtë në një mjet që është i qendrueshëm në mur.

Projekti ka marrë 1 vit kohë për tu mbaruar në mënyrë që kjo makineri të sfidojë gravitetin.