Video/Ky eshte traktori më i shpejtë në bote, hyn në rekordin Guinness me një shpejtësi prej 217 km/h

armir 0

Nëse keni një fushë për të lëruar dhe dëshironi ta mbaroni atë në kohë rekord, ju mund të dëshironi të telefononi një person jashtë mase të shpejtë, Guy Martin.

Kjo për faktin se ish-garuesi i motorave dhe mekaniku i kamionëve është futur në librat e rekordeve Guiness për shpejtësinë e re më të lartë të arritur ndonjëherë për një traktor, duke goditur një shpejtësi monumentale prej 217.2 km/h.

Momenti është dokumentuar në një program televiziv Channel 4 të transmetuar mbrëmjen e djeshme, i cili tregon Martin në timonin e një automjeti të rëndë JCB duke thyer rekordin e tij të mëparshëm me gati 51kmh. 

JCB Fastrac Dy – i projektuar dhe ndërtuar nga një ekip inxhinierësh të rinj në selinë e prodhimeve bujqësore britanike në Staffordshire – siguroi titullin në Elvington Airfield, në York. 

Traktori është ratifikuar zyrtarisht nga Guinness World Records. 

Arritja vjen pasi JCB vendosi rekordin e saj të parë Guinness World Record për traktorin më të shpejtë në Elvington në qershor 2019.