Video/Testet tregojnë që Tesla Model X nuk rrotullohet nëse përfshihet në aksident

armir 0

Tesla Model X nuk rrotullohet gjatë testeve të përplasjes.
Ky model makine është i pari në botë i cili ka një vlerësim të lartë në sigurinë automobilistike.

Ja pse është e vështirë që Tesla Model X nuk rrotullohet nëse përfshihet në aksident.
Makinat normale kanë përqendrim më të lartë të gravitetit në qendër të makinës dhe sa më i lartë të jetë graviteti në qendër të makinës aq më shumë rrezik ka një makinë që të rrotullohet gjatë një aksidenti ndërsa Tesla Model X ka një gravitet të ulët në qendër të saj për shkak të peshës së baterisë që e ka poshtë automjetit.

Pra, në situatat ku makinat normale fare thjeshtë do rrotulloheshin, kjo makinë nuk do të rrotullohej lehtësisht seps bateria e mban të ”gozhduar” në rrugë.