Volkswagen Amarok mbërrin në Amerikë falë Fordit

ardita 0

Një vit më parë, Volkswagen dhe Ford njoftuan që kishin bërë një partneritet të përbashkët në të cilën dy prodhuesit e automjeteve do të prodhonin fuoristrada me karroceri.

Detajet specifike të modelit nuk u zbuluan në atë kohë, por Automotive News raporton se Ford dhe VW kanë nënshkruar një kontratë fillestare ku do të shohim të dy kompanitë të zhvillojnë një pasardhës të Amarok. Ajo do të bazohet në platformën e njëjtë të modelit Ranger në mënyrë që të ndihmojë VW të ulë kostot e prodhimit. 

Drejtori  i Përgjithshëm i Automjeteve Volkswagen, Thomas Sedran tha se projekte të tjera të përbashkëta me Fordin mund të ndiqnin përfshirjen e projekteve shtesë të automjeteve me drejtim autonom.

Volkswagen Amarok nuk është shitur kurrë në SHBA, por kjo mund të ndryshojë më vonë me pasardhësin pasi, SEO Herbert Diess ka thënë më parë se Amarok do të shitet vetëm në Amerikë, nëse Volkswagen dhe Ford bashkojnë forcat për të zhvilluar një model të tillë. Tani që është arritur një marrëveshje ka shumë mundësi që Amarok më në fund do të mbërrijë në Amerikë.

This post is also available in: English