Volkswagen publikon fotot e automjetit të ri elektrik ID.4

ardita 0

Në mungesë të Motor Show në Gjenevë, i cili është anuluar për shkak të coronavirusit, kompania ka lëshuar fotot e makinës së saj të re elektrike ID.4 në internet. Po ashtu kompania ka njoftuar se makina duhet të dalë në treg këtë vit.

Sipas menaxherit Ralf Brandstätter, ID.4 është një “automjet neutral-CO2″. Makina elektrike do të prodhohet dhe shitet në Evropë, Kinë dhe SHBA. Volkswagen është plotësisht e angazhuar në mënyrë strategjike për disqet elektrike dhe do të investojë rreth 33 miliardë euro në lëvizje elektronike deri në vitin 2024.

Nga viti 2022 e tutje do të përfshihet edhe autobusi i ri ID.Buzz. Sidoqoftë, ka komplikime me fillimin e ID.3 të planifikuar për në mesin e vitit 2020.

Kohët e fundit ka pasur vonesa në pajisjet e softuerit, dhe ka pasur gjithashtu raporte për probleme gjatë disqet testues.