Volkswagen shëndërron modelin Jetta në një makinë me super fuqi!

liridona 0

Kur ishim duke ngarë Volkswagen Jetta 2019 këtë vit,u impresionuam nga ndjesia elegante dhe teknologjia që përfaqësonte kjo makinë, por jo aq sa duhej. Nuk është sigurisht makina që vendos një rekord shpejtësie. Megjithatë, kjo është pikërisht ajo që VW planifikon të bëjë me Jetta.

R, një modeli 2019 VW Jetta do të godasë Bonneville Salt Flats në Wendover të Utah dhe do të përpiqet të vendosë rekordin për klasën BGC / G të Shoqatës së Kohëve të Kalifornisë Jugore (SCTA). SCTA mbikëqyr pjesën më të madhe të rekordeve në Salt Flats, dhe rekordi nga Volkswagen që dëshiron të mundi aktualisht qëndron në 208.472 m/ore. Nuk është e habitshme që VW duhet të bëjë disa modifikime për Jetta-n që të ketë një shans për të mundur këtë shpejtësi rivale të kësaj super makine.
Është një version i modifikuar i motorit me katër cilindra EA888 ,2.0 litërsh të përdorur në modelet Golf dhe të tjera VW. Aktualja Jetta jo-GLI ka një motor me katër cilindra turbocharged 1.4 litërsh, duke e bërë 147 kuaj fuqi.

Siç është procedura standarde për makinat e garave, brendësia e Jetta është pajisur me pajisje shtesë të sigurisë..

Volkswagen do të bëjë përpjekjen e tij gjatë Bonneville Speed ​​Week 11-17 gusht. Presin që Jetta GLI të dalë në dyqanet diku gjatë disa muajve të ardhshëm. Nuk do të jetë aq e shpejtë sa makinat e tjera të shpejta me emër, ama është e veçantë!

This post is also available in: English