Volkswagen do të suprizojë me risinë më të fundit në tregun e makinave!

liridona 0

Zbulimi i I.D. Koncepti Volkswagen në shfaqjen e automjeteve në Paris në 2016, nuk ishte thjeshtë një studim tjetër. Ai ishte paralajmëruesi i një epoke të re për markën gjermane, e cila vendos një fokus të pashembullt mbi makinat elektrike.Gjithashtu përuroi një platformë modulare të aftë për të mbështetur një linjë të tërë të modeleve me bateri.

Christian Senger, kreu i departamentit të Volkswagen, na kujtoi se Golf origjinal i paraqitur në vitin 1974 rreth 60 për qind të peshës së automjetit ndodhej ne boshtin e përparmë.

Volkswagen ka ndjekur këtë formulë bazë që nga ajo kohë. Paketa e baterisë litium-jon që zë pjesën më të madhe të hapësirës midis boshteve, e bën të gjithë fuqinë e trafikut më të rëndë se edhe një motor V8 i madh.”Me një makinë me rreze të gjatë, nuk keni asnjë shans të vendosni 60 për qind të peshës në boshtin e përparëm”, ka deklaruar Senger.

Vendosja e motorit elektrik mbi boshtin e pasëm do të thotë edhe makinat me paketën më të vogël të baterisë në dispozicion, do të kenë peshë të mjaftueshme për të siguruar tërheqje në sipërfaqet e lagura ose të akullta.

Senger dhe ekipi i tij kanë testuar prototipet e hershme të prodhimit I.D. hatchback, i cili do të hyjë në prodhim vitin e ardhshëm dhe zbuloi se performon më mirë se makinat e tjera me diferencial aktiv perpara, si Bolt Chevrolet.

[Best_Wordpress_Gallery id=”61″ gal_title=”Volkswagen”]

 

This post is also available in: English

Lini një Përgjigje