Volvo XC90 i ri vjen vetëm në version elektrik dhe hibrid

ardita 0

Raportohet se gjenerata e re, e tretë, e modelit XC90 të Volvos në shitje mund të arrijë gjatë vitit 2022.

XC90 i ri në ofertë nuk do të ketë motorë dizelë, por do të ofrojë vetëm versionin tërësisht elektrik dhe hibrid (me motor benzinë).

Versionin elektrik XC90 për mediat britanike e ka konfirmuar kreu i Volvos, Hakan Samuelsson.

Gjithashtu, është mësuar se XC90 i ri do të përdorë versionin e avancuar të platformës SPA2 (“Scalable Product Architecture”), e cila është zhvilluar për veturat tërësisht elektrike dhe për ato hibride (me motorë benzinë).

Sa i përket dizajnit, XC90 i ri do të vijë me disa ndryshime për dallim nga gjenerata aktuale e tij.

Volvo XC90 e ri, po ashtu, thuhet se do të jetë në dispozicion edhe me sistemin autonom të vozitjes të nivelit 4.